Op dit moment zitten er 16.000 vluchtelingen in asielzoekerscentra, terwijl ze al een verblijfsvergunning hebben. Daarnaast zijn er nog veel meer vluchtelingen (met verblijfsvergunning) die al wel een woning hebben en ook nog geen werk. Terwijl werk de beste manier is om te integreren en echt onderdeel van de maatschappij uit te maken. De oplossing? Zorg dat deze mensen werk vinden en krijgen!
Het doel van Werken zonder Grenzen is 1.000 vluchtelingen duurzaam aan de slag te krijgen via betaalde banen, stages, vrijwilligerswerk of als ondernemer.

Vrijwilligers gezocht in Noord Nederland!
Wij zoeken diverse vrijwilligers, bij voorkeur in het Noorden van het land. Hieronder staan een aantal omschrijvingen. Mocht je hier niet direct op aansluiten, maar wel interesse hebben om mee te doen, schroom dan vooral niet om contact op te nemen.

  • Vrijwilligers coördinator
    Ben jij goed in regelen en organiseren, en vind je het leuk om met mensen om te gaan? Wil je graag iets betekenen voor de maatschappij en heb je wat tijd over? Dan is vrijwilligerscoördinator bij Werken zonder Grenzen misschien wel iets voor jou! Je werft vrijwilligers, heet ze welkom en werkt ze in. Je onderzoekt waar hun passie en talent ligt en zorg je dat ze op de juiste plek hun bijdrage kunnen regelen. Daarnaast organiseer je bijeenkomsten zodat de verschillende vrijwilligers verbonden blijven met elkaar en met de organisatie. Interesse? Neem contact met ons op.
  • Netwerk vrijwilliger
    Werken zonder Grenzen zoekt vrijwilligers in NoordNederland met een groot netwerk, die zich willen inzetten om potentiële werkgevers te benaderen, met de vraag of ze interesse hebben om statushouders te helpen. Ze worden daarbij begeleid door professionals. Lijkt je dit leuk en weet je wel wat bedrijven? Neem contact met ons op.
  • Procesbeschrijver en ontwikkelaar
    Wij zoeken een vrijwilliger die ons wil helpen met het ontwikkelen en beschrijven van onze processen en procedures. Ook help je deze verder te ontwikkelen – daarom is kennis van HR-processen een pré. Het gaat hierbij bijvoorbeeld ook over het ontwikkelen van een begeleidings-programma voor werkgevers die een statushouder in dienst nemen. Lijkt je dit leuk en wil je graag deel uitmaken van een dynamische vrijwilligersorganisatie als Werken zonder Grenzen? Neem contact met ons op.

Werken Zonder Grenzen
De organisatie Werken Zonder Grenzen is gestart in oktober 2015. We hebben de komende maanden een focus op Noord Nederland, en werken onder andere samen met stichting INLIA. Het is een dynamische organisatie, en we hebben een pragmatische aanpak. We gaan uit van de eigen kracht en inzicht van de vrijwilligers. We vinden een goede begeleiding, contact en verbinding belangrijk.
Hoeveel werk erin gaat zitten als vrijwilliger is aan jou. We maken hier afspraken over, zodat we weten wat we aan elkaar hebben. En natuurlijk blijven we hierover in gesprek met elkaar.

Contact gegevens
Barbara Jansen, projectleider Werken Zonder Grenzen.
barbara@werkenzondergrenzen.nl of 06-13932086.
www.werkenzondergrenzen.nl