Open brief Aan Lodewijk Asscher

Beste Meneer Asscher,

We lazen het volgende nieuwsbericht: Asscher wil vluchtelingen sneller aan baan helpen. Wat goed dat u ook aan de slag gaat om vluchtelingen aan een baan te helpen. Wij zijn blij dat u inziet dat hier grote kansen liggen. Niet alleen omdat onze menselijkheid dat vraagt, maar ook omdat vluchtelingen zo sneller integreren en ook sneller de taal beheersen. Veel sneller dan als ze eerst een inburgeringstoets moeten halen en daarna pas op zoek mogen.

De vluchtelingen die zich inschrijven bij Werken Zonder Grenzen willen zich graag zo snel mogelijk nuttig maken in onze samenleving. Zij hebben veel tegenslagen overwonnen hebben en willen nu gaan bouwen aan hun toekomst. Zij willen hun steentje bijdragen door te werken en belasting af te dragen.

En werkgevers die wij spreken, staan ook te springen. Zij willen iets doen voor de mensen die ze dagelijks in het nieuws zien. Een positief geluid laten horen, van een Nederland dat mensen welkom heet. Maar die werkgevers zijn ook gewoon ondernemers die graag talent aan zich binden. Die mogelijkheden zien om vacatures te vervullen die maar niet gevuld worden.

Kortom, als wij openstaan voor de kennis en kunde, die deze mensen meebrengen, dan ontstaat er alleen maar winst.

“Werken zonder grenzen” heeft zich tot doel gesteld om in 2016 1000 vluchtelingen aan een stage, vrijwilligerswerk of een betaalde baan te helpen. Graag gaan ook wij daarover met u in gesprek. Kijkt u even op www.werkenzondergrenzen.nl of mailt u ons?

Met vriendelijke groet,

De initiatiefnemers van “Werken Zonder Grenzen”

Voor contact (ook als je dit leest, maar geen minister bent):
Gijs van Bilsen
gijs@werkenzondergrenzen.nl