Jouw situatie
Als je een verblijfsvergunning hebt, krijg je een uitkering. Je zoekt werk.
Soms kun je werk krijgen via een uitzendbureau. Dat is vaak niet het werk dat je graag wilt doen. Het is kort en het is onzeker.

Je wilt graag zelfstandig zijn en iedere maand genoeg geld verdienen om jezelf en je gezin een goed leven te geven. Je wilt ook graag integreren en meedoen aan de Nederlandse samenleving.

Als je klaar bent met de Inburgering, heb je niet genoeg contact met Nederlanders om de taal te blijven oefenen. Als je Nederlands niet goed genoeg is, kun je geen werk vinden.

De oplossing
Om je eigen geld te verdienen en zelf te beslissen over je leven in Nederland, om te integreren, moet je werk vinden dat je jarenlang kunt doen. Je moet dus een beroep hebben.

Je had in je eigen land misschien werk. Maar kun je dat werk ook in Nederland doen? Of moet je een ander beroep kiezen? En wat dan?

Wij zoeken samen met jou het antwoord op die vragen. Wij kijken naar waar jij goed in bent en wat je kunt doen.

Hoe doen we dat?
Als we jouw mogelijkheden hebben besproken, zoeken wij een bedrijf dat jou wil opleiden voor een functie. Daarnaast leren we je het Nederlands dat je nodig hebt voor je werk en voor het halen van certificaten.

Een jaar lang helpen wij je een beroep te leren. Zolang houd jij je uitkering. Als je jouw beroep geleerd hebt, krijg je een contract voor betaald werk bij het bedrijf waar je opgeleid bent.

Voorwaarden

Inschrijven
Als je wilt meedoen, dan vul je het contactformulier in. Wij maken een afspraak met jou en vertellen je meer over het project. Daarna beslis jij of je doorgaat.